C Question Bank

We have started series of C programming Question bank for job interview candidates.Engineering Professionals and students alike will be benefited.We encourage our readers to provide feedback and ask question if required. We have tried our best to avoid any errors/ misprints,but if found by our readers please let us know.We recommend our user to go through previous post to enhance their knowledge and increase their work productivity and skill ratings at their Job.

C Programming
What is Storage class?
Dangling and Wild Pointers
Unions-Why And When To Use

1.  Difference between structure and union is

  1.     We can define functions within structures but not within a union
  2.     We can define functions within union but not within a structure
  3.     The way memory is allocated
  4.     There is no difference

Answer: Option C

2. What among following is true about stack

  1.     stack cannot reuse its memory
  2.     all elements are of different datatypes
  3.     all operation done at one end
  4.     none of above

Answer: Option C

3. To access the members of structure which symbol is used

  1.     *
  2.     -
  3.     ,
  4.     .

Answer: Option D

4. A member is a

  1.     Variable in a structure
  2.     Datatype of structure
  3.     Structure pointer
  4.     None of above

Answer: Option A

5. Structures can be used

  1.     to hold different datatypes
  2.     have pointers to structures
  3.     to assign to one another
  4.     all of above

Answer: Option D

6. UML meaning is

  1.     Unique modeling language
  2.     Unified modeling language
  3.     Unified modern language
  4.     Unified master language

Answer: Option B

7. printf() belongs to which library of c

  1.     stdlib.h
  2.     stdio.h
  3.     stdout.h
  4.     stdoutput.h

Answer: Option B



8. A variable in c

  1.     must have a valid datatype
  2.     can't have a name same as keyword
  3.     must have a name starting with a character
  4.     All of above

Answer: Option D

9. What is correct order of precedence in C

  1.     Addition, Division, Modulus
  2.     Addition, Modulus, Division
  3.     Multiplication, Substration, Modulus
  4.     Modulus, Multiplication, Substation

Answer: Option D

10. What is true about fputs function

  1.     write to a file
  2.     takes two parameters
  3.     requires a file pointer
  4.     all of above

Answer: Option D


11. Adding to a pointer that points to an array will

  1.     Cause an error
  2.     Increase the value of the element that the pointer is pointing to
  3.     Cause the pointer to point to the next element in the array
  4.     None of above

Answer: Option C

12. Which is invalid name of identifier

  1.     world
  2.     addition23
  3.     test_name
  4.     factorial

Answer: Option C

13. What is dangling pointer in c

  1.     if pointer is pointing to a memory location from where variable has been deleted
  2.     if pointer is assigned to more than one variable
  3.     if pointer is not defined properly
  4.     none of above

Answer: Option A

14. Wild pointer in C

  1.     if pointer is pointing to a memory location from where variable has been deleted
  2.     if pointer has not been initialized
  3.     if pointer has not defined properly
  4.     if pointer pointing to more than one variable

Answer: Option B

15. Disadvantage of array in C is

  1.     We can easily access each element
  2.     It is necessary to declare too many variables
  3.     It can store only one similar type of data
  4.     None of above

Answer: Option C

16. What is prototype of a function in C

  1.     It is the return type of a function
  2.     It is the return data of the function
  3.     It is declaration of a function
  4.     It is a datatype

Answer: Option C

17. Any type of modification on the parameter inside the function will reflect in actual variable value can be related to

  1.     call by value
  2.     call by reference
  3.     both of above
  4.     none of above

Answer: Option B

18. Size of void pointer is

  1.     1 byte
  2.     2 byte
  3.     4 byte
  4.     8 byte

Answer: Option B

19. What is wild pointer in c

  1.     a pointer which we need to write in future
  2.     a pointer which has bad naming convention
  3.     a pointer which has no limit
  4.     a point which has not initialised

Answer: Option D

20. Continue statement used for

  1.         To continue to the next line of code
  2.         To stop the current iteration and begin the next iteration from the beginning
  3.         To handle run time error
  4.         None of above

Answer: Option B

21. What will be output of
    #include
    void main()
    {
    char test =`S`;
    printf("\n%c",test);
    }

  1.         S
  2.         Error
  3.         Garbage value
  4.         None of above

Answer: Option A

Related

Variables in C 8568646812818301200

Post a Comment

SPAMMING will not be Appreciated.

emo-but-icon

Hot in week

Recent

Comments

Our Channel

Contact Us

Name

Email *

Message *

Follow by Email

item